Bak Store

Klantenservice

Bannetons / Rijsmandje

Niets is zo lekker en gezond als vers brood. Je kunt ook zelf brood thuis bakken maar daar heb je wel een aantal spullen voor nodig. Een banneton of rijsmand is een ideaal hulpmiddel bij het bakken van brood. De meeste mensen weten wel dat brood van deeg wordt gemaakt en dat dit eerst moet rijzen voordat het kan worden gebakken. In een banneton kan het deeg rustig rijzen voordat het de oven in gaat. Jouw brood blijft daardoor ook nog in de juiste vorm.

Enkele voordelen van een banneton

Het is erg belangrijk om deeg goed te laten rijzen voordat je het in de oven doet. Een banneton zorgt ervoor dat je deeg voldoende steun krijgt en mooi omhoog kan rijzen. Wanneer je jouw deeg niet goed hebt laten rijzen kan het hele brood verpest worden. Je moet dus goed op de tijd letten die je nodig hebt. Wanneer je dat niet doet zal je brood een stuk minder luchtig worden. Bij het rijzen ontstaan namelijk de luchtbellen in het deeg die ervoor zorgen dat brood luchtig wordt.

Een banneton kan er ook voor zorgen dat het deeg de juiste warmte vasthoud. Wanneer het deeg onverwacht afkoelt kan dit ervoor gaan zorgen dat het deeg niet rijst en inzakt. Dit zou namelijk betekenen dat je weer opnieuw moet beginnen.

Bij bakstore.nl heb je ook nog meer dan vijf verschillende vormen waarmee je voor elk soort brood unieke combinaties kunt maken. De meeste vormen zijn vierkant, ovaal, driehoek of gewoon rond. Bij de meeste zit zelfs nog een linnendoek extra! Je kunt een banneton ook gebruiken als broodmandje als je jouw versgebakken brood gaat opeten of serveren.

Eenvoudig te gebruiken - Banneton

Bannetons zijn zeer gemakkelijk in het gebruik. Zodra de banneton is voorbereid voor het gebruik, kan je deze gebruiken om uw deeg in te bewaren. Plaats het gevormde deeg in de banneton met de naad naar boven (zodat de “bovenkant” van het deeg op de bodem van de banneton zit).

Dit betekent dat wanneer je het deeg omdraait, de bovenkant van het deeg naar boven zal wijzen.

Zodra het deeg in de banneton is gelegd, kun je bloem of rijstmeel rond de randen strooien als je denkt dat het nodig is. Dit is een goed idee als het deeg erg plakkerig is. Hierna laar je het deeg rijzen, op kamertemperatuur of in de koelkast, afhankelijk van het soort deeg dat je gebruikt.

bakstore.nl voor al jou bak accessoires

Een banneton online kopen en vinden is nog nooit zo makkelijk geweest. Bij bakstore vind je de perfecte vorm voor jouw bakavontuur. Bestel hier jouw banneton zo snel mogelijk om aan de slag te gaan met verse broden bakken.

Nog even snel korting pakken 50%

Pak direct 15% korting op een bestelling op bakstore.nl