Het lekkerste brood komt uit een rijsmand. Rijsmand ook wel banneton genoemd is een rattan rust vorm waar het deeg in rust, rijst en een mooie vorm krijgt. Er zit een linnendoek bij. Dit linnendoek kan je op twee manieren gebruiken.
Er is niets lekkerder en verser dan het maken van je eigen brood. Hierdoor weet je precies wat de ingrediënten zijn en hoe het is klaargemaakt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om extra ingrediënten in je broden toe te voegen, zodat je unieke combinaties krijgt die in de supermarkt niet te vinden zijn!
Gebruikersaanwijzing van de rond rijsmand / banneton
- Bestuif het mandje ruim met bloem. Tarwebloem wordt hiervoor het meest gebruikt, maar je kunt ook kiezen voor rijstemeel of roggebloem. Je kunt eventueel het bijgeleverde linnen kleedje in de rijsmand doen (voor een glad resultaat en dit voorkomt schimmelvorming).
- Kneed je deeg in de juiste, gewenste vorm en plaats het deeg voorzichtig in de mand met de naad naar boven.
- Dek de mand af met een licht vochtige, warme (thee)doek voor het beste resultaat.
- Laat het deeg vervolgens op kamertemperatuur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
- Haal het deeg uit het mandje. Doe dit door het rijsmandje voorzichtig om te draaien boven een bakplaat of ovensteen.
- Plaats het brood in de oven om het af te bakken.
- De laatste stap is genieten van heerlijk vers en zelfgemaakt brood met je gezin, familie of vrienden!
Schoonhouden van de rond rijsmand banneton
Allereerst: maak de banneton nooit maar dan ook nooit schoon met afwasmiddelen. Laat na gebruik de banneton goed uitdrogen. Klop vervolgens de grootste resten deeg en bloem uit de banneton. Gebruik vervolgens een droge afwasborstel om de bannetons verder te verschonen.
Tip: plaats de bannetonen niet in elkaar.
Het linnendoek; ook niet wassen maar uitkloppen. Doe dit buiten!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.