Bak Store

Klantenservice

Een Madeleines recept met blauwe bessen. De blauwe bessen komen een beetje los in de oven zoals chocolade smelt. Dit zorgt dat de blauwe bessen smaak goed over het madeleine cakeje verdeeld wordt.  Wat weer resulteert in een heerlijk blauwe bessen madeleines. 

Ingrediënten Blauwe Bessen Madeleines 

125 gram ongezouten boter
95 gram kristalsuiker
2 medium eieren
10 gram honing
100 gram bloem
3 gram bakpoeder
snufje zout
1 theelepel vanille extract
blauwe bessen

Bereiding van de Blauwe Bessen Madeleines

Stap 1 | Smelt de boter in een smeltpan. Laat de boter vervolgens weer een beetje afkoelen. 

Stap 2 | Neem een mengkom, breek de eieren en doe deze in de mengkom. 

Stap 3 | Klop de eieren 1 minuut, met een mixer of een handmixer

Stap 4 | Voeg het kristalsuiker en vanille extract toe. Mix het met de mixer of handmixer. Doe dit minimaal 3 minuten. 

Stap 5 | Zet de keukenzeef bovenop de mengkom. Zeef vervolgens de bloem en de bakpoeder boven de mengkom. Voeg dan nog een snufje zout toe. 

Stap 6 | Gebruik nu een spatel om het luchtige eieren mengsel te mengen met de gezeefde droge ingrediënten.  

Stap 7 | Voeg nu de afgekoelde boter toe aan het mengsel. Gebruik weer de spatel en meng het tot een geheel. (bewaar nog wat boter om de madeleine bakvorm in te vetten) 

Stap 8 | Pak de madeleine bakvorm en smeer deze in met de resten gesmolten boter.

Stap 9 | Doe het chocolade mengsel in een spuitzak. Spuit het mengsel nu in de madeleines bakvorm gaten. Vul de gaten voor ongeveer 80%.

Geen spuitzak? Vul de madeleine bakvorm gaten dan met een twee lepels. 

Stap 10 | Verwarm de oven voor op 190 graden.

Stap 11 | Bak de madeleines af in 10 minuten op 190 graden. 

Andere Madeleine Cakejes Recepten

Toch opzoek naar een andere madeleines cake recept? Wij hebben onder andere onderstaande madeleine koekjes recepten op de website staan: